Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@07:23:19 GMT

شیرخشک دردسرساز!

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۸۲۳۳۳

شیرخشک دردسرساز!

صنایع لبنی کشور و به تبع آن استان مرکزی این روزها در تامین مواد اولیه خود با چالش‌های جدی مواجهند. همزمان با افزایش قیمت‌ها، لبنیات نیز از قافله گرانی‌ها جا نماند و هر روز یکی از اقلام این بخش گران شد.

‌کافیست از فروشندگان اقلام لبنی دلیل این افزایش‌های هر روزه را بپرسید و تنها پاسخی که دریافت می‌کنید این است که کارخانجات و شرکت‌های تولیدکننده قیمت را بالا می‌برند و تولیدکننده نیز به گران شدن مواد اولیه اذعان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اراک یکی از قدیمی ترین شرکت‌های صنایع لبنی را در خود جای داده است که کار خود را در پایان فروردین 1355 آغاز کرده و تا امروز با همه دشواری‌ها سرپا ایستاده، اما از نوسانات اخیر بی بهره نمانده است.

مدیرعامل شرکت صنایع لبنی اراک در خصوص وضعیت تولیدی شرکت در شرایط کنونی به ایسنا گفت: متاسفانه مشکل کنونی در حوزه تولید اقلام لبنی، تامین مواد اولیه است. علیرغم اینکه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی مدام اعلام می‌کنند شیر خام بیش از مصرف در کشور تولید می‌شود و در واقع با مازاد تولید مواجه هستیم، اما اصلا چنین چیزی واقعیت ندارد.

حامد امینی مصلح‌آبادی با تاکید بر اینکه در حال حاضر تمامی صنایع لبنی کشور علیرغم وجود بازار، با ظرفیتی کمتر از ظرفیت اسمی خود فعالند، دلیل این کاهش تولید را وجود مشکلاتی در تامین شیرخام دانست که باید وزارت جهاد کشاورزی در قبال این مشکل بزرگ تصمیم‌گیری کند.

وی تصریح کرد: از طرف دیگر فعالیت کارخانجات‌ تولید شیر خشک یکی از موانع فعالیت کامل صنایع لنبی در کشور است، اخیرا ارز 4200 تومانی برای واردات کره برداشته شده و همین امر باعث افزایش شدید قیمت کره شد و البته این شرایط مورد توجه شرکت‌های تولید شیر خشک نیز قرار گرفت.

امینی مصلح‌آبادی اضافه کرد: این شرایط توجیهی شد که کارخانه‌های تولید شیر خشک، شیر خام را با حجم بالا دریافت کنند، کره یا خامه شیر را استحصال کنند و بفروشند و ماده باقی‌مانده پس از استحصال خامه یا کره را به شیر خشک تبدیل کنند که این روند باعث ایجاد چالش بزرگی برای صنایع لبنی شده است.

وی با اشاره به تفاوت حجم اشتغالزایی صنایع لنبی با شرکت‌های تولید شیر خشک بیان کرد: مجموع پرسنلی که در حوزه صنایع لبنی استان مرکزی فعالند، بالای 500 نفرند درحالی که در یک واحد تولید شیر خشک استان حدودا 20 نفر فعالیت دارند، اما حجم دریافتی شیر این واحد برابر با چند کارخانه تولید صنایع لبنی است در حالی که از نظر اشتغال، توجیه اقتصادی و ارزش افزوده تولیدات صنایع لبنی مزیتی بیشتر از صنایع تولید شیر خشک دارند.

مدیرعامل شرکت صنایع لبنی اراک با تاکید بر اینکه دولت باید به این چالش بزرگ توجه داشته باشد و شرایط را مدیریت کند تا شیرخام تولیدی در اختیار صنایع لبنی قرار گیرد، گفت: در حال حاضر خامه استحصال شده توسط شرکت‌های تولید شیر خشک به صورت فله و در کیسه‌های 5 تا 10 کیلویی به روسیه صادر می‌شود که توجیه اقتصادی برای کشور ندارد چراکه صنایع لبنی به شیر بسیاری نیاز دارند و باید بواسطه تعداد اشتغال و ارزش افزوده ای که نسبت به واحدهای تولید شیرخشک ایجاد می کنند، برای دریافت شیر خام در اولویت قرار گیرند.

وی قیمت هر کیلوگرم شیرخام را 2600 تومان بیان کرد و افزود: این قیمت نسبت به ابتدای سال 600 تومان معادل 30 درصد افزایش یافته است. اصلی‌ترین ماده تشکیل دهنده محصولات لبنی شیر است به طوری که 70 درصد بهای تمام شده محصول تولید شده را شیر خام در بر می‌گیرد و این افزایش قیمت‌ها 100 درصد در روند تولید تاثیر دارد به طوری که افزایش 30 درصدی قیمت شیر، بهای تمام شده محصول را  22 درصد افزایش داده است.

امینی مصلح‌آبادی تصریح کرد: بازار این افزایش را در نظر نگرفته و در واقع از بازار عقببیم و این شرایط چیزی جز زیان برای ما به همراه ندارد. تنها راه برون رفت از این مشکلات تعادل در عرضه و تقاضاست و پیشنهاد می‌شود که واحدهای تولید شیر خشک زمانی فعالیت کنند که مازاد شیر خام در کشور وجود داشته باشد.

وی در خصوص تغییر میزان تولید پس از افزایش قیمت‌ها بیان کرد: این شرکت کاهش تولید چندانی نداشته است، اما طبق آمار به طور متوسط بین 20 تا 30 درصد کاهش تولید در کشور رقم خورده است و متاسفانه کمبود شیر خام در بازار محسوس است و لازم است در این شرایط وزارت جهاد کشاورزی به جای مقاومت در این قضیه چاره‌ای برای تامین شیر خام صنایع لبنی بیندیشد و حتی مانع صادرات خامه فله شوند تا حجم خرید شیر توسط شرکت های تولید شیرخشک کاهش یابد یا افزایش تولید در صنایع لبنی به صورت جدی مد نظر قرار گیرد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شير خشك

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۲۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل کمبود شیرخشک در نشست سازمان بازرسی بررسی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، به منظور تحقق شعار سال و حمایت از بخش خصوصی با هدف جهش تولید با مشارکت مردم و در راستای دستور ریاست سازمان بازرسی کل کشور، سرپرست دفتر بازرسی امور ویژه این سازمان طی نشستی با تولیدکنندگان و واردکنندگان شیرخشک، مشکلات موجود را مورد بررسی قرار داد.

سرپرست دفتر بازرسی امور ویژه سازمان بازرسی در این نشست سه ساعته هدف از تشکیل این نشست را استماع مسائل و مشکلات تولیدکنندگان و واردکنندگان شیرخشک عنوان کرد و گفت: رئیس سازمان بازرسی کل کشور بر استماع نظرات و پیشنهادات بخش خصوصی تاکید دارند و معتقد هستند برای تحقق منویات مقام معظم رهبری و اجرای دستورات ریاست دستگاه قضایی به نحو مستقیم و بدون مانع باید نقطه نظرات بخش خصوصی را استماع کرده و به انتقادات و پیشنهادات آنان توجه کرد.

وی با اشاره به کیفیت شیرخشک‌های تولیدی در کشور گفت: به لطف خداوند با توان و تجربه‌ای که در سال‌های گذشته حاصل شده، شیرخشک تولید داخل از بهترین و با کیفیت‌ترین محصولات تولید داخل است و اعتبار بسیار خوبی چه در داخل و چه در خارج کشور دارد.

سرپرست دفتر بازرسی ویژه سازمان بازرسی کل کشور افزود: بنابر آمارها و گزارشات متعدد، تولیدکنندگان ما نه تنها توان تامین شیرخشک مورد نیاز بازار را دارند بلکه ظرفیت صادرات این محصول نیز برای آنان وجود دارد.

وی با بیان اینکه در این جلسات به دنبال شناسایی و احصا دلایل کمبود شیرخشک هستیم، اظهار کرد: باید کل زنجیره تولید و یا واردات تا زمان رسیدن محصول به دست مصرف کننده بررسی و موانع سرعت بخشی و نظم دهی به این فرآیند اصلاح شود.

سرپرست دفتر بازرسی ویژه سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: باید دولت و دستگاه‌های متولی همچون سازمان غذا و دارو تدبیر داشته باشند که نیازهای ارزی تولیدکنندگان این محصول استراتژیک به میزان کافی و در زمان مناسب تامین شود.

وی ادامه داد: بنابر اظهارات شما تولیدکنندگان و حتی وارد کنندگان، عمده مشکل و مانع اصلی شما در تامین نیاز کشور بحث تخصیص ارز آن هم در زمان مناسب و به اندازه کافی است. اگر مسئولان مدیریت کرده و به تخصیص ارز به صورت منظم و مستمر و با اولویت قرار دادن این موضوع استراتژیک اقدام کنند دیگر شاهد کمبود شیرخشک در داروخانه‌های کشور نخواهیم بود.

سرپرست دفتر بازرسی ویژه سازمان بازرسی کل کشور در پایان گفت: در راستای برطرف کردن موانع جهش تولید و برطرف کردن مشکلات این حوزه در آینده ضمن استماع مسائل و نظرات مسئولان و مدیران دستگاه‌های متولی، به صورت میدانی هم از داروخانه‌ها و کارخانجات تولیدی بازدید خواهیم داشت تا به صورت ملموس در جریان وضعیت بازار و نیاز جامعه قرار گیریم.

در ابتدای این نشست مدیران کارخانه‌جات تولیدی و نیز واردکنندگان شیر خشک به بیان مسائل، نقطه نظرات و مشکلات خود پرداخته و بر تخصیص ارز به صورت منظم و به میزان اندازه مناسب تاکید داشتند.

در این نشست موضوعاتی همچون ظرفیت واقعی و اسمی تولیدکنندگان، میزان ارزبری، زمان و مدت تخصیص ارز، نحوه واردات شیرخشک، نحوه واردات مواد اولیه، علل کمبود شیرخشک در سال گذشته، مدت زمان تزریق شیرخشک از تولید تا عرضه به بازار و مطالبات و تعهدات ارزی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

کد خبر 6093875

دیگر خبرها

  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • بازدید وزیر جهاد کشاورزی از بزرگ‌ترین رویداد تولید،تجارت و صادرات
  • مشکل کمبود شیرخشک در نشست سازمان بازرسی بررسی شد
  • ورود بیش از ۵۰ درصد متانولی‌ها به حوزه بنزین
  • گلایه والدین از افزایش قیمت برخی برند‌های شیرخشک
  • جهش تولیدات صنعتی با کمک بخش نخبگانی از طریق تقویت حضور دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ
  • تولید اکسل خودرو در شرکت دانش بنیان چهارمحال و بختیاری
  • تولید بنزین از متانول به زودی آغاز می شود
  • صنایع نساجی هلال احمر ایران
  • زنجیره تولید پتروشیمی‌ها باید تکمیل شود