Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، تولیدات شیر، مازاد بر مصارف داخلی است و بهترین راه برای جلوگیری از فاسد شدن، تبدیل آن به شیرخشک است، اما سوال اینجاست که آیا صادرات این محصول نباید کنترل شده باشد؟ با توجه به اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی برای محصولات دامی در نظر گرفته شده است سود حاصل از صادرات شیرخشک هم باید به مردم برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



زمستان، فصل پرشیری گاوهاست، اما چرا قیمت محصولات لبنی کاهش نمی‌یابد؟

حسین ایراندوست معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگا‌ر گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان با بیان اینکه استان اصفهان حدود ۱۳درصد شیرخام کشور را تولید می‌کند، اظهار کرد: با توجه به اینکه بالاترین آمار تولید شیرخام در کشور به استان اصفهان تعلق دارد، طبیعی است که بالاترین آمار صادرات شیرخشک هم مربوط به این استان باشد.

او سهمیه صادرات شیرخشک استان اصفهان را حدود ۲۵درصد سهمیه کل کشور اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه در فصل زمستان تولید شیرخام افزایش و مصرف لبنیات کاهش می‌یابد برای جلوگیری از فاسد شدن، باید آن را به شیرخشک تبدیل کنیم.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه تولیدات شیرخام در کشور از مصارف داخلی بیشتر است گفت: سوددهی مطلوب حاصل از صادرات شیرخشک منجر به افزایش قیمت شیرخام می‌شود.

ایراندوست با اشاره به اینکه مشکل رقابتی بین صنایع لبنی و صنایع شیرخشکی وجود دارد، گفت: صنایع لبنی مخالف صادرات و معتقد است که سود حاصل از صادرات شیرخشک زیاد است به همین علت تولیدکننده‌های شیرخشک، شیرخام را به قیمت بالاتری از دامدار می‌خرند و در نتیجه قیمت شیر بالا می‌رود.

او در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره این ادعای صنایع لبنی چیست؟ گفت: ما معتقدیم صادرات باید کنترل شده باشد به طوری‌که بر قیمت لبنیات داخلی و میزان جذب شیر کارخانه‌ها اثر منفی نگذارد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: با توجه به اینکه سالیانه حدود ۴۴۰هزار تن شیرخام در اصفهان تولید می‌شود و این آمار حدود ۳ برابر مصارف داخلی است پس ناچار به صادرات هستیم.

ایراندوست افزود: تا الان صادرات شیرخشک ممنوع بوده  اما ما دنبال این هستیم که عوارض صادراتی  مشمول آن شود.

او در پایان با بیان اینکه فسادی در صادرات سهمیه‌ای وجود ندارد، گفت: بر اساس میزان تولیدات کارخانه‌های شیرخشک به آن‌ها سهمیه صادرات می‌دهیم، بنابراین به کارخانه‌ای که اصلا تولیدی نداشته‌است سهمیه تعلق نمی‌گیرد که بخواهد آن را بفروشد.

اجازه صادرات شیرخشک را نداریم

اسماعیل نادری، معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان با بیان اینکه چون ارز ۴۲۰۰ تومانی برای نهاد‌های دامی در نظر گرفته شده و محصولات حاصل از آن نیز باید در چرخه خانوار مصرف شود اظهار کرد: سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان تمایلی به صادرات شیرخشک ندارد، اما با توجه به اینکه مازاد تولید داریم پیگیری‌هایی از سازمان توسعه تجارت کرده‌ایم که این ماه بتوانیم صادرات داشته باشیم.

او ادامه داد : ما معتقدیم صادرات باید کنترل شده و با تناژ مشخص باشد، یعنی شیری که برای تولید محصولات مورد مصرف خانوار است نباید به شیرخشک تبدیل و صادر شود.

معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان ادامه داد: با توجه به میزان تولید و دپوی شیرخشک هر استان باید سهمیه صادرات بدهیم، بنابراین همه تولیدکنندگان اجازه صادرات ندارند.

نادری در پایان با اشاره به اینکه درحال حاضر صادرات شیرخشک نداریم، بیان کرد: تعدادی ازاستان‌ها مازاد تولید شیر دارند که برای صادرات دچار مشکل شده‌اند، اما در نهایت تصمیم قطعی با ستاد کارگروه تنظیم بازار و سازمان حمایت است.


صادرات شیرخشک باید با عوارض باشد، نه با سهمیه

سید محمدرضا بنی‌طبا، سخنگوی انجمن صنایع لبنی ایران در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان با بیان اینکه صادرات با سهمیه شیرخشک در تابستان سال گذشته اشتباه بود، اظهار کرد: وقتی به کارخانه‌های تولیدکننده شیرخشک سهمیه صادرات داده می‌شود، کارخانه‌ای که به دلایل مختلف در حال حاضر تولیدکننده نیست سهمیه خود را به قیمت هنگفتی به فروش می‌گذارد، بنابراین این رویداد باعث ایجاد فساد است.

او با بیان اینکه صادرات شیرخشک مشکلاتی ایجاد می‌کند، گفت: با توجه به اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی برای نهاد‌های دامی اختصاص یافته و این بخشی از حقوق مردم است، سود حاصل از صادرات آن هم باید به مردم برسد.

سخنگوی انجمن صنایع لبنی ایران ادامه داد: وقتی تولیدکنندگان شیرخشک با سوددهی مطلوبی محصولات خود را صادر می‌کنند، شیرخام را هم به قیمت بیشتری نسبت به تولیدکنندگان محصولات داخلی می‌خرند، بنابراین قیمت شیرخام تحریک و در نهایت منجر به افزایش قیمت محصولات لبنی می‌شود.

بنی‌طبا از جمله مشکلات صادرات شیرخشک را نبود نظارت کافی بر استاندارد محصولات صادراتی و بدنام کردن کالای ایرانی دانست و افزود: با توجه به کاهش ارزش ریال نسبت به دلار، نسبت به بقیه تولیدکنندگان تخفیف بیشتری در قیمت واقعی شیرخشک می‌دهیم.

او با اشاره به اینکه صادرات شیرخشک برای کشور لازم، اما اولویت، تأمین مصرف داخلی است، افزود: ما مخالف صادرات نیستیم، زیرا منافعی از جمله ایجاد اشتغال، سودآوری  دارد.

سخنگوی انجمن صنایع لبنی ایران گفت: معتقدیم صادرات باید با تعرفه باشد که این مشکلات ایجاد نشود، زیرا اگر سهمیه‌ای شد، کارخانه‌ای که اصلا تولیدی نداشته است با فروش سهمیه خود به قیمت‌های هنگفت، بدون اینکه فعالیتی کرده باشد به سودآوری رسیده‌است.

گزارش از سعید ارشد

انتهای پیام/ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قاچاق کالا صادرات کالا حاصل از صادرات باید کنترل شده صادرات شیرخشک استان اصفهان سهمیه صادرات صنایع لبنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۸۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیب‌زمینی کیلویی چند؟

خسرو طالبی اظهار داشت: امروز قیمت هر کیلو سیب‌زمینی سر زمین ۸ تا ۱۰ هزار تومان است، اما همین سیب‌زمینی با قیمت بیش‌تری به دست مصرف‌کننده می‌رسد و این یعنی نظارت صحیحی از تولید تا توزیع وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته وزارت جهاد کشاورزی عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی با کد تعرفه ۰۷۱۰۱۰۰۰ از ۱۵ اردیبهشت ماه و به منظور تامین نیاز داخل تا اطلاع ثانوی اعمال کرد.

رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی در پاسخ به چرایی تعیین عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی اظهار کرد: ناهماهنگی‌هایی که در تصمیم گیری‌های وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد، باعث نگرانی است، زیرا اگر دلیل اصلی تعیین عوارض تامین بازار داخلی باشد، سازمان تعاون روستایی چندین هزار سیب زمینی را در اردبیل با قیمت کیلویی ۸۰۰۰ تومان خریداری کرده و در انبار‌ها موجود است. یعنی کمبودی در این بخش نداریم.

وی با تاکید بر اینکه کمبودی در تولید نداریم و مشکل اصلی ما عدم نظارت صحیح بر بازار است، گفت: از مبدا تا مقصد نظارت درستی بر توزیع محصولات وجود ندارد. قیمت سیب زمینی در مبدا یعنی جنوب کرمان سر زمین کیلویی ۸۰۰۰ تا ۱۰ هزار تومان است، اما همان سیب زمینی در برخی از مناطق تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان می‌رسد.

رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی اضافه کرد: نیاز به نظارت بیشتر در بخش توزیع داریم. این درست نیست که تصمیمات از پشت میز گرفته شود. یعنی، چون قیمت سیب زمینی در تهران به ۵۵ هزار تومان رسیده برای صادرات آن عوارض ۶۰ درصدی وضع شود. نیاز است بررسی‌های میدانی صورت گیرد و با تشکل‌های این بخش جلساتی گذاشته و با آن‌ها مشورت شود.

تولید سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی

وی با اشاره به اینکه سالانه ۵ تا ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود، گفت: سرانه مصرف سیب زمینی با احتساب بذر حدود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن و میانگین صادرات در ۵ سال گذشته نیز ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن است. سال گذشته ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن سیب زمینی تولید و ۳۰۰ هزار تن صادرات صورت گرفت. این یعنی با کسر نیاز بازار داخل، برای سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزارتن سیب زمینی‌های سال گذشته در سردخانه‌ها وجود دارد که قرار است با سیب زمینی‌های جدید وارد بازار شود.

این تولیدکننده سیب زمینی تصمیمات یکباره برای صادرات را عاملی برای کاهش انگیزه تولیدکنندگان دانست و گفت که با این تصمیمات استمرار تولید تهدید می‌شود و اثراث منفی آن بر بازار نمایان خواهد شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به استان‌های تولیدکننده سیب زمینی اشاره کرد و گفت: سیب زمینی در جنوب کرمان (جیرفت)، گلستان و خوزستان در حال تولید و عرضه به بازار است و از ماه‌های بعد علاوه بر این استان‌ها، فارس، اصفهان، همدان و سپس اردبیل نیز اضافه می‌شوند.

رئیس انجمن ملی سیب زمینی در ادامه گفت: امروز قیمت هر کیلو سیب زمینی سر زمین ۸ تا ۱۰ هزار تومان است. این در حالیست که قیمت سیب زمینی برای تولیدکننده کیلویی ۱۲ هزار تومان تمام می‌شود. حال سوال اینجاست که چرا باید تولیدکننده در حال حاضر سیب زمینی را که پارسال تولید کرده و هزینه‌های سردخانه و انبار را متحمل شده کیلویی ۸ تا ۱۰ هزار تومان بفروشد، ولی مغازه‌داران کیلویی ۵۵ هزار تومان؟ علت این موضوع چیست؟

وی در پایان گفت: برای تحقق شعار سال از مسئولان خصوصا وزیر جهاد کشاورزی درخواست داریم که تشکل‌های بخش خصوصی و مردم را برای جهش تولید مشارکت دهند. انجمن هم برای تحقق شعار سال و جهش تولید و مشارکت‌های مردمی جهادی خدمت می‌کند.

دیگر خبرها

  • عکس| وقتی ایست بازرسی بسیج جلوی نماینده مجلس را می‌گیرد
  • آقای همایون شجریان، تو را به خدا بیایید و بگویید ما اشتباه کردیم!
  • ضرورت اجرای ۱۵۰ هزار هکتار طرح‌های آبخیزداری در شهرضا
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • توزیع 1.5 تن گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در بهشهر
  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • گلایه والدین از افزایش قیمت برخی برند‌های شیرخشک
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • بر طرف شدن مشکل شیرخشک‌های یارانه‌ای در مشهد
  • حراج نفت ایران به قیمت مال‌دزدی است؟