Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ درحالی که به گفته مسئولان اتاق بازرگانی اراک و تولیدکنندگان صنایع لبنی استان مرکزی "مافیا به زور قدرت مجوز صادرات شیرخشک می‌گیرد"، صادرات شیر خشک ضربه مهلکی به سبد خانوارها زده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، در ماه‌های اخیر شاهد افزایش قیمت‌های چندباره صنایع لبنی در کشور بوده‌ایم که فشار سنگینی بر دوش خانوارهای کشور و استان بوده است به طوری که در شرایط فعلی که قشر‌های ضعیف‌ جامعه قادر به خرید محصولات لبنی نیستند و متاسفانه افزایش قیمت شیر موجب گرانی و پرکشیدن لبنیات از سبد خرید مردم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالیست که لبنیات یکی از مهمترین و اصلی‌ترین منابع پروتئینی و مهمتر از آن کلسیم مورد نیاز افراد جامعه است که بی‌شک این گرانی و خروج شیر از سبد خانوار سبب بروز آسیب جدی به خانواده‌ها می‌شود.

"حامد امینی" نائب رئیس اتاق بازرگانی اراک و مدیرعامل یکی از شرکت‌های بزرگ تولید شیر در استان مرکزی با اشاره به گرانی در بخش لبنیات اظهار داشت: در حال حاضر موضوع بسیار مهمی که وجود دارد و مردم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند گرانی لبنیات است، هرچند دولت به دلیل حفظ قیمت ها و معیشت مردم به خصوص در بخش پروتئین، ارز 4200 تومانی را در اختیار واردات نهاده‌های دامی قرار داده تا از این طریق بتواند قیمت پروتئین را در کشور کنترل کند.

وی افزود: زمانی که دولت ارز 4200 تومانی در اختیار واردات نهاده‌های دامی قرار می‌داد، قیمت مرغ حدود 7 هزار تومان، شیرخام 1200 تومان و تخم مرغ و گوشت هم قیمت‌های پایین تری داشتند و متاسفانه درحال حاضر همچنان دولت ارز 4200 تومانی را عرضه می‌کند ولی قیمت‌ها چند برابر شده است، به طور مثال قیمت مرغ به 30 هزار تومان و گوشت به140 هزار تومان و شیر 6400 تومان رسیده است و ارزی که دولت می‌دهد هیچ تاثیری در سفره‌های مردم نداشته و نخواهد داشت.

امینی تصریح کرد: اولین درخواستی که از دولت به عنوان یک فعال اقتصادی داریم، این است که ارز 4200 تومانی را حذف نماید و اگر هم قرار است به سفره های مردم کمک کند، آن را به صورت یارانه در اختیار مردم قرار دهد، دومین موضوع مد نظر این است که ارزی که دولت در اختیار واردات قرار می دهد را بر روی سفره‌های مردم تنظیم کند.

وی ادامه داد: دولت ارز را به وارد کننده می‌دهد تا در چرخه تولید آمده و به دامدار تحویل دهد و شیر را تولید کند و شیر هم با قیمت مناسب در اختیار کارخانجات صنایع لبنی قرار گرفته و انواع فراورده‌های لبنی مانند ماست و دوغ و پنیر و سایر مشتقات با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد، اما متاسفانه با بی‌تدبیری دولت گذشته که اجازه صادرات شیر خشک را آزاد گذاشتند، درحال حاضر با گرانی لبنیات مواجه هستیم.

تولید شیر در استان قزوین رکورد زداختلاف 3 میلیون تنی آمار تولید شیر خام وزارت جهاد کشاورزی و مرکز آمار ایرانشبکه مجازی آموزش بخش کشاورزی افتتاح شد/ تولید شیر خام 3 میلیون تن افزایش یافت

دولت صادرات شیر خشک را متوقف کند

نائب رئیس اتاق بازرگانی اراک با اشاره به مشکلات در حوزه صمت و جهادکشاورزی گفت: سوال ما از وزرای سابق جهاد کشاورزی و وزیر صنعت و معدن این است که در حال حاضر خود ما در تولید شیر خام برای تولید لبنیات مردم با مشکل مواجه هستیم چه لزومی دارد دولت اجازه شیر خشک را صادر کند؟ خواهش من از دولت جدید این است که اگر می خواهد قیمت لبنیات کنترل شود، صادرات شیر خشک را متوقف کند تا زمانی که جلوی صادرات شیر خشک گرفته نشود قطعا با افزایش قیمت شیر مواجه خواهیم بــود و پیش بینی ما این است که شیر خام به کیلویی 9 هزار تومان هم برسد.

وی افزود: خواهش من از دولت این است که اگر دنبال کنترل قیمت هاست از راهکارهای فعالین بخش خصوصی که در بطن کار هستند استفاده کرده و از آنها مشاوره بگیرد تا ریشه مافیای شیر خشک که با توسل به زور مجوز صادرات را دریافت می‌کنند، بخشکاند.

سفره مردم از لبنیات خالی شده است

امینی بیان کرد: ریشه همه مشکلات بی‌تدبیری دولت قبل در کنترل بازار بوده و این مسئله را مدام در ستاد تنظیم بازار اطلاع‌رسانی کرده‌ایم ولی متاسفانه به دلیل مافیا و رانتی که وجود دارد و گوش شنوایی وجود نداشته و کار به جایی رسیده که سفره مردم از لبنیات خالی شده و قطعا اگر جلوی صادرات شیر خشک گرفته شود قیمت لبنیات ثبات پیدا خواهد کرد.

مدیرعامل مرکز تولید فرآورده‌های لبنی در استان مرکزی خاطرنشان کرد: ما بعنوان بخش تولید صنایع لبنی درحال حاضر به دلیل شرایط بد اقتصادی که بر صنایع تحمیل می‌شود شرایط خیلی مساعدی نداشته و امیدواریم بتوانیم مجموعه را با همین سیستمی که هست ادامه دهیم چراکه هرچقدر در حوزه‌های سیاستگذاری برای اقتصاد لبنیات بی تدبیری صورت گیرد سفره های مردم کوچک‌تر شده و قطعا در تولید ما هم تاثیر گذاشته و کاهش پیدا خواهد کرد.

انتهای پیام/711/ش

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صادرات شیر خشک سفره های مردم ارز 4200 تومانی هزار تومان صنایع لبنی شیر خشک تولید شیر شیر خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۶۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسید

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، روز گذشته وزارت جهاد کشاورزی عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی با کد تعرفه ۰۷۱۰۱۰۰۰ از ۱۵ اردیبهشت ماه و به منظور تامین نیاز داخل تا اطلاع ثانوی اعمال کرد.

خسرو طالبی - رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی، در پاسخ به چرایی تعیین عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی اظهار کرد: ناهماهنگی‌هایی که در تصمیم گیری‌های وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد، باعث نگرانی است زیرا اگر دلیل اصلی تعیین عوارض تامین بازار داخلی باشد، سازمان تعاون روستایی چندین هزار سیب زمینی را در اردبیل با قیمت کیلویی ۸۰۰۰ تومان خریداری کرده و در انبارها موجود است. یعنی کمبودی در این بخش نداریم.

وی با تاکید بر اینکه کمبودی در تولید نداریم و مشکل اصلی ما عدم نظارت صحیح بر بازار است، گفت: از مبدا تا مقصد نظارت درستی بر توزیع محصولات وجود ندارد. قیمت سیب زمینی در مبدا یعنی جنوب کرمان سر زمین کیلویی ۸۰۰۰ تا ۱۰ هزار تومان است اما همان سیب زمینی در برخی از مناطق تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان می رسد.

رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی اضافه کرد: نیاز به نظارت بیشتر در بخش توزیع داریم. این درست نیست که تصمیمات از پشت میز گرفته شود. یعنی چون قیمت سیب زمینی در تهران به ۵۵ هزار تومان رسیده برای صادرات آن عوارض ۶۰ درصدی وضع شود. نیاز است بررسی‌های میدانی صورت گیرد و با تشکل‌های این بخش جلساتی گذاشته و با آنها مشورت شود.

تولید سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی

وی با اشاره به اینکه سالانه ۵ تا ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود، گفت: سرانه مصرف سیب زمینی با احتساب بذر حدود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن و میانگین صادرات در ۵ سال گذشته نیز ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن است. سال گذشته ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن سیب زمینی تولید و ۳۰۰ هزار تن صادرات صورت گرفت. این یعنی با کسر نیاز بازار داخل، برای سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزارتن سیب زمینی‌های سال گذشته در سردخانه‌ها وجود دارد که قرار است با سیب زمینی‌های جدید وارد بازار شود.

تصمیمات آنی انگیزه کشاورزان را کم می‌کند

این تولیدکننده سیب زمینی تصمیمات یکباره برای صادرات را عاملی برای کاهش انگیزه تولیدکنندگان دانست و گفت که با این تصمیمات استمرار تولید تهدید می‌شود و اثراث منفی آن بر بازار نمایان خواهد شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به استان‌های تولیدکننده سیب زمینی اشاره کرد و گفت: سیب زمینی در جنوب کرمان (جیرفت)، گلستان و خوزستان در حال تولید و عرضه به بازار است و از ماه‌های بعد علاوه بر این استان‌ها، فارس، اصفهان، همدان و سپس اردبیل نیز اضافه می‌شوند.

رئیس انجمن ملی سیب‌ زمینی در ادامه گفت: امروز قیمت هر کیلو سیب زمینی سر زمین ۸ تا ۱۰ هزارتومان است. این در حالیست که قیمت سیب زمینی برای تولیدکننده کیلویی ۱۲ هزار تومان تمام می‌شود. حال سوال اینجاست که چرا باید تولیدکننده در حال حاضر سیب زمینی را که پارسال تولید کرده و هزینه‌های سردخانه و انبار را متحمل شده کیلویی ۸ تا ۱۰ هزار تومان بفروشد ولی مغازه‌داران کیلویی ۵۵ هزارتومان؟ علت این موضوع چیست؟

وی در پایان گفت: برای تحقق شعار سال از مسئولان خصوصا وزیر جهاد کشاورزی درخواست داریم که تشکل‌های بخش خصوصی و مردم را برای جهش تولید مشارکت دهند. انجمن هم برای تحقق شعار سال و جهش تولید و مشارکت های مردمی جهادی خدمت می کند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام /

کد خبر: 1229109 برچسب‌ها قیمت کالا

دیگر خبرها

  • قشر ضعیف جامعه در گرانی های افسارگسیخته تحت فشار است
  • دولت مسکن را کالای مصرفی ببیند نه سرمایه‌ای
  • فقر و فقدان قدرت خرید اخلاق اجتماعی را مخدوش می‌کند
  • ۵۰ هزارتن شیرخشک در کارخانجات دپو شده است
  • مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می‌خواهند خودروی برقی وارد کنند؟
  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند
  • قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسید
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • علم‌الهدی: دستاورد‌های دولت برای مردم ملموس نیست / در شرایط فعلی کشور نیازمند بکارگیری قدرت اقناع هستیم تا حقیقت موضوع برای مردم تشریح شود