Web Analytics Made Easy - Statcounter

بحران‌ اقتصادی لبنان هر روز با اضافه شدن مشکل جدید به زندگی مردم ابعاد جدیدی به خود می‌گیرد، افزایش سرسام‌آور قیمت شیرخشک و کمبود آن،سبب تشدید مشکلات مردم شده و آمریکا و همپیمانانش به سبب اعمال تحریم و محاصره شدید علیه لبنان مقصر اصلی این وضع هستند. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیروت، بحران‌های روز افزون در لبنان این بانوی لبنانی را مجبور کرد تا به نظافت منازل پرداخته و بتواند از این طریق، هزینه‌های شیرخشک فرزندانش را فراهم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها شیرخشک در لبنان برای کسانی که قادر نیستند به سبب قیمت گران، آن را تامین کنند در قفسه جواهرات قرار گرفته است.

«هبة حاجو» بانوی خانه‌دار لبنانی در این باره به خبرنگار تسنیم می‌گوید: فرزندانم به شیر خشک نیاز دارند و من برای تهیه آن با دشواری زیادی روبرو می‌شوم، قبلا آن را به قیمت هفت هزار لیره(هر دلار در بازار آزاد لبنان، حدود 28 هزار لیره است)، می‌خریدم، اما در حال حاضر به 120 هزار رسیده است، من مجبورم بیش از یک خانه را در یک روز نظافت کنم تا بتوانم هر دو روز یک پاکت شیر بخرم.

وی در پاسخ به سئوال تسنیم مبنی بر اینکه تقریبا ماهانه چقدر هزینه برای خرید شیر نیاز دارید؟می‌گوید: بین دو تا دو و نیم میلیون لیره در هر ماه، به خاطر اینکه هر دو روز، سه پاکت شیر نیاز دارم، البته این ارزان‌‌ترین نوع شیر است، اگر بخواهم آن را از داروخانه تهیه کنم باید بین 300 تا 400 هزار لیره برای هر پاکت بپردازم. از سوپرمارکت می‌خرم.گاهی در طول روز کار می‌کنم تا بتوانم پول خرید یک پاکت شیر را جمع کنم.

ظاهرا بحران‌های مختلف از افزایش قیمت سوخت گرفته تا نبود برق و فلج شدن تمام سیستم خدمات عمومی برای لبنانی‌ها کافی نبوده است که کمیاب شدن شیر خشک هم به آن افزوده شده تا بحران جدیدی به بحران‌های این کشور اضافه کند.این روزها جستجو برای یافتن شیر خشک بچه در داروخانه‌ها همانند جستجوی سوزن در انبار کاه است.

«حسین قصیر» متصدی داروخانه‌ای در بیروت به خبرنگار تسنیم می‌گوید: ما یک ماه است که حتی یک قوطی شیرخشک نوزاد پیدا نکرده ایم، چند قوطی شیر خشک در خانه داشتیم که از همان هفته اول همه آنها تمام شدند، دیگر نتوانستیم حتی یک قوطی شیر خشک تهیه کنیم، شیر خشک برای کودکان بالای یک سال هم بین 400 تا 500 هزار لیره است. قیمت هر قوطی شیر خشک برای نوزادان زیر یک سال هم بین 100 تا 145 هزار لیره شده است در حالی که قبلا قیمت آن 12 هزار لیره یعنی 10 دلار بود، اما اکنون به 145 هزار لیره رسیده است که قطعا مردم قدرت خرید آن را ندارند.

 براساس اطلاعات منتشر شده در رسانه‌ها، لبنان پیش از آغاز این بحران بیست هزار تُن شیرخشک مورد نیاز را از خارج وارد می‌کرد، اما امروز این حجم به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرده است، با این حال همچنان این پرسش باقی است که چرا بحران شیرخشک بچه به وجود آمده است؟

«محمد علوش» روزنامه نگار لبنانی به خبرنگار تسنیم می‌گوید: مشکلی که دولت به وجود آورده آن است که نمی‌داند یارانه‌ها را در کجا صرف کرده و اصولا چه کسی از این یارانه‌ها سود می‌برد؟. به طور مثال در ابتدای سال به جای آنکه یارانه‌ها به شکل 100 درصد بر روی کالاهای اساسی داروخانه متمرکز شود شاهد اختصاص یافتن یارانه‌ها برای کِرِم‌های دست و صورت بودیم، زیرا نظارتی بر کالاهای یارانه‌ای صورت نگرفته و هیچ برنامه مشخصی برای حمایت وجود ندارد.

وی افزود: امروز بعد از آنکه پول‌ها تمام شده و یارانه تعداد زیادی از داروها به شکل محدود حذف شد، قیمت شیر خشک 900 گرمی گاهی به 300 هزار لیره هم می‌رسد، کاملا هم مشخص است که نوزاد زیر یک سال نیازمند دو قوطی در هفته است.در ابتدای بحران شیرخشک به دلیل احتکار آن توسط مردم در بازار کمیاب می‌شد، زیرا به شکل 100 درصد به آن یارانه اختصاص می‌یافت و به قیمت 12 هزار لیره به فروش می‌رسید، بعضی وارد کنندگان یا توزیع کنندگان هم این شیر را به خارج از لبنان قاچاق کرده و نقدا به دلار می‌فروختند، اما امروز شرایط فرق کرده، شیرخشک در لبنان یافت می‌شود، اما قدرت خرید مردم برای تهیه آن از بین رفته است.

تمام این بحران‌ها در همان محور سیاست‌های خارجی که لبنان و مردم آن را در محاصره‌ای خفه کننده قرار داده‌اند قرار می‌گیرد.

«فیصل عبدالساتر» تحلیلگر مطرح لبنانی به خبرنگار تسنیم می‌گوید: محاصره و تحریم اعمال شده از سوی مجموعه‌ای از کشورها و در راس آنها آمریکا و برخی از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس شرایط را برای ما بدتر کرده است، این کشورها صادرات به لبنان و واردات کالا را ممنوع اعلام کرده‌اند که سبب سقوط شدید ارزش پول لبنان شده است، مسئول اصلی این شرایط آمریکا است که از زیر و بم مسائل لبنان اطلاع دارد و می‌داند که چرا لبنان به این وضعیت دچار شده است، این آمریکا است که از طریق سیاست تحریم‌ها و محاصره سیاسی و تهدید علیه نهادها و شخصیت‌ها نقش محوری را در این مشکل ایفا کرده و برای اقدامات افرادی همچون ریاض سلامه رئیس کل بانک مرکزی لبنان پوشش حمایتی فراهم می‌کند.

ناظران تاکید دارند اگر بحران نایاب شدن و افزایش قیمت شیرخشک در کشور ادامه پیدا کند، لبنان در آستانه یک فاجعه بهداشت سلامتی در میان کودکان قرار خواهد گرفت و شاید هم بار دیگر وارد تونلی ناشناخته خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: خبرنگار تسنیم می گوید هزار لیره یارانه ها بحران ها قوطی شیر شیر خشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۵۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت‌های گسترده دانشجویان لبنانی در حمایت از غزه+تصاویر

دانشجویان لبنانی با پیوستن به جنبش عظیم دانشجویی در حمایت از مردم فلسطین تاکید کردند که این جنبش‌ها سلاح مهمی در برابر جنایات اشغالگران بوده و همه مسئولیت دارند در مقاومت مقابل دشمن غاصب صهیونیستی شرکت کنند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ، دانشجویان لبنانی که از روز گذشته به جنبش بزرگ دانشجویی که در جهان برای حمایت از مردم فلسطین به راه افتاده است و منشا آن دانشگاه کلمبیا در آمریکا بود و سپس به سایر دانشگاه‌های این کشور و نیز سراسر جهان رسید، پیوسته‌اند، خواستار افزایش توجهات و تمرکزهای مراکز علمی بر مسئله فلسطین در کلاس درس شدند.

دانشجویان لبنانی تحت شعار واحد «دانشجویان علیه اشغالگری» اعتراض گسترده خود را به جنایت‌های رژیم اشغالگر علیه مردم غزه نشان دادند و با برافراشتن پرچم‌ها و بنرهای حمایت از فلسطین و سر دادن شعارهایی در حمایت از مقاومت و قدس خواستار پایان دادن به تجاوزات اشغالگران علیه غزه شدند.

سلاح دانشجویان در برابر جنایات صهیونیست‌ها

«هبه دهینی» دانشجوی دانشکده ارتباطات جمعی دانشگاه علوم و هنر لبنان در این زمینه به خبرنگار الجزیره گفت که اعلام همبستگی ما با مردم غزه امروز کمترین کاری است که می‌توانیم برای فلسطین انجام دهیم. ممکن است برخی از خود بپرسند که این جنبش‌های دانشجویی چه سودی دارد اما ما تاکید می‌کنیم که این جنبش‌ها یک نوع سلاح در برابر اشغالگری محسوب می‌شود.

وی افزود که در عصر دیجیتال حتی یک جمله هم می‌تواند تاثیرگذار باشد و ما بر موضع خود در حمایت از مردم فلسطین استوار هستیم و همبستگی خود را با این مردم به ویژه در غزه اعلام می‌کنیم و موضع آنها را در مشارکت در نبرد طوفان الاقصی می‌ستاییم و به امید خداوند پیروزی و آزادی فلسطین نزدیک است.

«جواد صبرا» از دیگر دانشجویان لبنانی همین دانشگاه نیز به نوبه خود گفت که تنها خواسته ما توقف جنایت‌ها و تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین است و پیامی که امروز ما داریم تنها محدود به مردم عرب نیست بلکه جهانی شده و این همان اتفاقی است که در تظاهرات‌ها در دانشگاه‌های آمریکا شاهد آن هستیم. ما امروز اینجا جمع شده‌ایم تا پیام خود را به مردم غزه برسانیم و بگوییم که کنارشان هستیم.

در دانشگاه آمریکایی بیروت دانشجویان لبنانی از مدیریت دانشگاه خواستند تا همه شرکت‌های تولید کننده رایانه و تجهیزات مختلف که به هر نحوی با رژیم صهیونیستی مرتبط هستند را تحریم کنند و برای مقابله با جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه به میدان بیایند.

دانشجویان لبنانی هم به جنبش بزرگ حمایت از غزه پیوستندیک خیزش و 10 پیام

مقاومت متعلق به همه است

«میس طفیلی» دانشجوی رشته خبرنگاری در دانشگاه آمریکایی بیروت در دانشکده علوم و فنون نیز اظهار داشت که امروز همه ما برای همبستگی با مردم فلسطین و همچنین حمایت از دانشجویان معترض و آزاده آمریکایی به میدان آمده‌ایم. باید اشاره کنیم که بسیار جای تاسف دارد که دانشجویان آمریکایی در آن سر دنیا از دانشجویان عرب پیشی گرفتند و ابتدا آنها برای حمایت از مردم فلسطین به میدان آمدند.

این دانشجوی لبنانی تاکید کرد که ما نمی‌توانیم سلاح حمل کنیم و یا به جنگ در جنوب لبنان با رژیم صهیونیستی برویم اما می‌توانیم در این جنبش‌ها شرکت کنیم و این کمترین کاری است که از دست ما برمی‌آید و باید هر کاری که می‌توانیم برای مبارزه با ظلم و جنایت صهیونیست‌ها علیه مردم فلسطین انجام دهیم.

«محمد ابوسمهدانه» دانشجوی اهل غزه و مقیم لبنان که در این اعتراضات شرکت کرده بود نیز گفت ما اینجا هستیم تا موضع خود را در برابر جنایت اشغالگران اعلام کنیم و این موضع ما در زمان کنونی همانند یک سلاح است. ما همبستگی خود را با مردممان در غزه اعلام می‌کنیم و صدای ما اکنون تنها سلاحی است که می‌توانیم از آن استفاده کنیم.

«نورهان حسینیه» از دانشجویان دانشگاه آمریکایی بیروت اظهار داشت که ما در اینجاییم تا بگوییم مقاومت تنها محدود به یک طرف نیست بلکه مسئولیتی مشترک است و همه می‌توانند در آن شرکت و علیه اشغالگری اقدام کنند.

«مریم فارِس» دانشجوی دانشگاه هایکازیان لبنان در دانشکده علوم سیاسی به نوبه خود اعلام کرد که ما برای همبستگی با مردم غزه و همچنین مردم خود در جنوب لبنان که در معرض بمباران‌ها و تجاوزات مستمر دشمن صهیونیستی قرار دارند اینجا جمع شده‌ایم.

این تظاهرات‌ها و اعتصابات در دانشگاه آمریکایی در بیروت، دانشگاه لبنان- شعبه بیروت، دانشگاه عربی بیروت در همه شعبه‌های آن، دانشگاه بین المللی لبنان- شعبه بیروت و البقاع، دانشگاه حدث لبنان، دانشگاه قدیس یوسف در بیروت، دانشگاه هایکازیان و دانشگاه روح القدس الکسلیک برگزار شد.

موج تظاهرات‌ها و تجمعات دانشجویان آمریکایی در راستای حمایت از مردم فلسطین در محوطه‌های دانشگاه‌های آمریکا بعد از سرایت به اکثر دانشگاه‌های این کشور در حال گسترش به دانشگاه‌های سایر کشورهای دنیاست.

این اعتراضات از دانشگاه کلمبیا در نیویورک از 9 روز پیش (17 آوریل) آغاز شد و دانشجویان معترض خواستار قطع رابطه این دانشگاه با نهادهای رژیم صهیونیستی که در جنگ غزه نقش دارند شدند.

معترضان در دانشگاه‌های دیگر نیز خواسته‌های مشابهی دارند. اردوگاه‌های دانشگاهی که در سراسر آمریکا ایجاد شده‌اند، دانشجویانی را از پیشینه‌های مختلف ـ از جمله فلسطینی‌ها، عرب‌ها، یهودیان و مسلمانان ـ گرد هم آورده‌اند تا بمباران غزه توسط اسرائیل را محکوم کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پخش فصل جدید «رخ‌ مادر» از امشب
  • «رخ‌ مادر» امروز از شبکه افق روی آنتن می‌رود/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • «رخ‌ مادر» روی آنتن شبکه افق/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • «رخ‌ مادر» از شبکه افق روی آنتن می‌رود/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • بررسی کمبود شیرخشک در داروخانه ها
  • مشکل کمبود شیرخشک در نشست سازمان بازرسی بررسی شد
  • فعالیت‌های گسترده دانشجویان لبنانی در حمایت از غزه+تصاویر
  • آغاز تحصن دانشجویان لبنانی در حمایت از غزه
  • مقصر جریمه شدن اشتباهی رانندگان کیست؟
  • رزمندگان لبنانی و فلسطینی، نظامیان صهیونیست را هدف قرار دادند